MoeilijkheidsgraadBeginner

Een heerlijke variant op gekookte aardappelen, zijn aardappelen uit de oven. Iets meer werk dan alleen koken, maar de smaak maakt dit meer dan goed. En een groot voordeel: je hoeft ze niet te schillen! Als de Tiny Potatoes in de oven staan, heb je je handen vrij en kun je bijvoorbeeld een lekkere salade maken of een perfecte biefstuk bakken om bij de aardappelen te serveren. Ook vis smaakt prima bij deze Tiny Potatoes. Glaasje rode wijn erbij en je hebt een waar feestmaal op tafel staan!

Tiny Potatoes uit de oven
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 200 g Tiny Potatoes (per persoon)
 Peper
 (Zee)zout
 Olijfolie
 1 theelepel Rozemarijn
 2 uitgeperste tenen knoflook
 1 theelepel Tijm
1

Snijd de Tiny Potatoes eventueel in tweeën.

2

Optioneel: kook de Tiny Potatoes 10 minuten. De aardappelen hoeven dan minder lang in de oven.

3

Meng in een schaaltje de olijfolie met de overige ingrediënten.

4

Verdeel de Tiny Potatoes over een bakplaat met bakpapier of doe ze in een ovenschaal. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie met kruiden en zorg ervoor dat alle aardappelen bedekt zijn.

5

Plaats de bakplaat of de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Als je de Tiny Potatoes hebt voorgekookt, dan zijn ze na 20 minuten op 200 graden klaar. Indien je de aardappelen ongekookt in de oven plaatst, kun je rekening houden met zo’n 40 minuten oventijd. Voor een extra krokant jasje kun je de laatste 5 minuten de oven op bovenverwarming zetten. Controleer met een vork of de Tiny Potatoes gaar zijn, voordat je ze uit de oven haalt.

Cooking Method,

Ingrediënten

 200 g Tiny Potatoes (per persoon)
 Peper
 (Zee)zout
 Olijfolie
 1 theelepel Rozemarijn
 2 uitgeperste tenen knoflook
 1 theelepel Tijm

Aanwijzingen

1

Snijd de Tiny Potatoes eventueel in tweeën.

2

Optioneel: kook de Tiny Potatoes 10 minuten. De aardappelen hoeven dan minder lang in de oven.

3

Meng in een schaaltje de olijfolie met de overige ingrediënten.

4

Verdeel de Tiny Potatoes over een bakplaat met bakpapier of doe ze in een ovenschaal. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie met kruiden en zorg ervoor dat alle aardappelen bedekt zijn.

5

Plaats de bakplaat of de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Als je de Tiny Potatoes hebt voorgekookt, dan zijn ze na 20 minuten op 200 graden klaar. Indien je de aardappelen ongekookt in de oven plaatst, kun je rekening houden met zo’n 40 minuten oventijd. Voor een extra krokant jasje kun je de laatste 5 minuten de oven op bovenverwarming zetten. Controleer met een vork of de Tiny Potatoes gaar zijn, voordat je ze uit de oven haalt.

Notes

Tiny Potatoes uit de oven